Skrivartävling: Skriv Ögonblick till liv!

pennor_2

Nytt År och Nya möjligheter. Vilka ögonblick fick i år din vardag att blomstra och hjärtat att skutta och tralla – eller kanske gråta en stund av innerlig glädje? Minns dina bästa ögonblick under året som gått. Plantera ett av dem, symboliskt med papprets och pennans hjälp, i 2013 års rika mylla så att upplevelsen i Ögonblicket expanderar och sprider sig med kraft. Du startar skrivandet mitt i din känsla. Därefter har du konstnärens frihet att sväva ut i fantasins värld, så mycket du vill!

Skriv en kort sann eller påhittad berättelse med utgångspunkt i ett speciellt Ögonblick, stort för dig. Novellen ska skrivas i jag-form, med maximalt 600 ord. Du har författarens frihet att skapa ett konstnärligt verk och blanda självupplevt med fantasi, utmaningar och önskningar precis som du vill. Berättelsen ska vara sann i den meningen att den känns i magen på dig när du skriver. Du ska även helt och fullt glädjas med författarjaget i berättelsens slut. Ett trovärdigt, starkt berättande värdesätts mer av juryn än strikt stilistisk och berättarteknisk förmåga.

Alla som vill kan vara med!

Tävlingsregler:
Novellen ska vara juryn tillhanda senast fredag 20 december 2013 kl. 24.00. Sänd den via mail, med namn, adress, eventuell e-post och telefonnummer. Max två bidrag från en och samma författare. Tänk på att försent inkomna bidrag, liksom bidrag med fler än 600 ord, inte bedöms. Vinnande bidrag kan komma att publiceras på arrangörernas hemsidor.
Skickas till: karin@happycat.se

vinster
1:a pris:

Boken Skrivhjärtat och skrivarverktyget Författarkortleken av Ann Westermark, med skrivbok och vacker påse i 100% siden (till författarkort och timer), (värde: 700:-).
Kalendern Leva livet 2014 av Karin Eriksson, (värde: 179:-).

2-3:e pris:
Kalendern Leva livet 2014 av Karin Eriksson, (värde: 179:-).

Arrangör och jury består av:
Ann Westermark, Skrivhälsan, www.skrivhalsan.se
Karin Eriksson, Happy Cat Creative Studio, www.uppfylld.se
Eva Danneker, Vattumannens Bokhandel, www.vattumannen.se

Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *