Inspiration

meavita_banner

Bloggar om välmående inifrån och ut och Leva livet-kalendern
För ungefär ett år sedan startade jag min blogg. Detta till största delen för att jag ville få ur mig tankar och dela med mig när jag experimenterar i köket. I januari 2014 fick jag “Leva livet 2014″ av en vän i födelsedagspresent. Perfekt! Jag har sedan en tid tillbaka varit intresserad av just personlig utveckling, gått på föreläsningar i ämnet och läst böcker.

I början av februari blev jag sjukskriven. Min kropp sa i från på många sätt till följd av psykisk stress från jobbet. Jag har aldrig i mitt liv mått så dåligt som i vintras. Jag ville inte gräva ner mig och tycka synd om mig själv. Jag började istället söka verktyg för att ta mig ur gropen. Jag fick för mig att kolla i “Leva livet 2014″, affirmationerna och teman som finns i den var, och är fortfarande precis vad jag behöver.

Läkaren ville att jag skulle äta antidepressiv medicinering men jag som är en renlevnadsmänniska bestämde mig istället för att jag skulle banne laga mig själv på annat sätt! Jag började att läsa affirmationerna dagligen med tyckte inte att jag kunde ta till mig dem genom att enbart läsa dem. Jag hade ingen direkt plan på hur jag skulle jobba med dem men jag satte mig vid datorn varje dag, läst affirmationen och skrev det som “poppade” upp i huvudet. Vissa dagar var affirmationen svårare att ta till mig, ett inlägg på några rader kunde ta flera timmar att skriva.
Sakta men säkert märkte jag att det var människor som hittade till min blogg. Jag började få lite feedback på det jag skrev. Att mina ord hjälper andra. Det är det som idag är min drivkraft. Jag skriver fortfarande för min egen skull, för att jag mår bra av att “ventilera” mina tankar men även för att mina ord kan hjälpa andra längs livets krokiga väg.

Förutom att göra tolkningar utifrån “Leva livet 2014″ innehåller min blogg recept, oftast sådant jag själv experimenterat fram i köket, samt lite tankar kring träning av olika dess slag. Den biten vill jag inte gå in på så mycket, då jag anser att det finns utbildade människor inom det området. Men visst händer det att jag kommer med något tips om något jag testat osv. Kortfattat kan man säga att min blogg innehåller allt som handlar om att skapa ett välmående, inifrån och ut (inre och yttre välmående). Jag älskar att skriva så som jag gör. Ibland blir det ett inlägg varje dag, vissa dagar fler på en dag medan ibland har jag ingen lust att skriva och då gör jag inte det. Jag skriver för att jag mår bra av det, jag kan inte svara på vad jag har för mål med bloggen. Jag skriver för att jag tycker att det är roligt och kommer fortsätta så länge det ger mig något.

Har du en stund över, kika gärna in på min lilla blogg.
– Susanne Andersson, bloggar på Meavita.me

 

upandgo
Startade drömföretaget!

Vardagsdrömmar fick mig att inse att inget kommer automatiskt till mig, utan jag får ta tag i mina drömmar och göra någonting åt det. Tack vare boken Vardagsdrömmar och Karin Eriksson så har jag startat upp det jag länge drömt om – Up&Down, ett helt eget accessoarmärke. Jag kan inte nog tacka för denna bok.
– Marcus Waltilla CEO & Founder at Up&Down

 

kristin_2
Första föreläsningen utsåld!
När jag för första gången jag fick kalendern i min hand tänkte jag; wow här finns ju allt smidigt samlat och bara att köra igång! Inga fler ursäkter!

Det var då tanken slog mig att det handlade om att våga – våga! Inte bara vilja någonting utan att verkligen våga ta steget. Och att det måste finnas fler med mig som har drömmar att förverkliga men inte vågar. Min dröm skapades utifrån mitt eget behov att vilja dela med mig, inspirera och motivera även andra till att våga ta steget mot sina drömmar. Plötsligt slog det mig, att det är ju precis det Leva livet 2014 handlar om. Kalendern hade påverkat mig både på ett medvetet och omedvetet plan. Nu använder jag kalendern som min inspirationsguide.

Jag har nu för allra första gången föreläst på temat ”Att gå från att bara vilja till att verkligen våga”. Föreläsningen var på Bertilssons stuga i Göteborg och blev – utsåld! Att göra verklighet av sin dröm skapar en enorm energi. Det är som att vara i sitt “sanna jag” när allt bara flyter på. Nästa föreläsning blir i Stockholm hos Vattumannen. Det är nu det börjar!

Stort tack Karin som genom att uppfylla sina drömmar skapar underlag som underlättar för oss andra att nå våra.
– Kristin Lövgren, Aspektera.se